UA-215800192-1
top of page

Belang van een goed logo

Je logo is één van de eerste dingen die potentiële klanten van jouw bedrijf zien en kan je bedrijf goed op kaart zetten. Een logo is veel meer dan alleen een plaatje. Maar waarom is een goed logo belangrijk? Right Shooters zet graag voor jou 5 redenen op een rijtje die het belang van een goed logo aantonen.1. Een goede eerste indruk maken

"Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken." Deze quote heb je al eerder gehoord hé? Wel deze is zeker ook van toepassing bij het ontwerpen van een logo. Als het mooi, creatief en professioneel is ontworpen, kan het de interesse van het publiek wekken. Het is dus heel belangrijk dat jouw logo de juiste indruk maakt bij potentiële klanten.


2. Een logo verraadt je identiteit

Een logo is een grafisch element waarmee de rest van de wereld jouw bedrijf kan identificeren. Naast het aantrekken van je doelgroep, moet je logo je helpen om jouw merkimago te ontwikkelen. Klanten herinneren zich je logo en denken aan jouw bedrijf wanneer ze jouw product of dienst nodig hebben.


3. Wees uniek

Accentueer jouw unieke stijl en kwaliteiten in je logo. Zorg er zeker ook voor dat je logo de identiteit van je bedrijf uitstraalt. Denk dus na over je USP en probeer dit te vertalen in je logo maar keep it simple. Less is more.


4. Een logo bouwt loyaliteit en vertrouwen op

Naarmate je bedrijf groeit, zal je logo bekender worden bij een breed scala van consumenten en deze bekendheid creëert de indruk dat je betrouwbaar en toegankelijk bent. Het kiezen van een logo dat gemakkelijk te herkennen is, zet al de kansen in je voordeel om de loyaliteit van uw publiek te waarborgen.


Denk bijvoorbeeld aan Nike of Adidas; wanneer je een product ziet van deze merken ben je meteen overtuigd om te kopen. Waarom? Omdat je weet dat je in veilige handen bent. Dit zijn merken dat je vertrouwt. Vertrouwen is gebaseerd op een goed ontworpen logo en merkloyaliteit volgt snel.


5. Een logo kan in al je media worden geïntegreerd

Plaats je logo op al je marketingmateriaal: verpakkingen, producten, sociale netwerken, website, enzovoort. Dit is een geweldige manier om reclame te maken voor jouw merk en je boodschap consequent terug te krijgen. Als je je werk goed hebt gedaan en je logo symboliseert de waarden en boodschap van je bedrijf goed, dan wordt alles wat je daarna doet automatisch geassocieerd met je logo en merk.


Overtuigd?

Zoals je kunt zien kan een sterk logo een enorme meerwaarde betekenen voor je bedrijf. Het is een essentieel onderdeel van het opbouwen van een succesvol bedrijf en merk.

Klaar om een logo te maken en merkherkenning op te bouwen? Of ben je niet helemaal zeker of je logo voldoet aan de verwachtingen? We got you! Twijfel niet en neem contact met ons! We shoot, you score!

Comments


bottom of page