UA-215800192-1
top of page

Veelvoorkomende fouten met digital marketing

Digitale marketing kan een mijnenveld zijn als je net begint. Met ingewikkelde strategieën zoals zoekmachineoptimalisatie of SEO, contentmarketing en betaalde advertenties, is het gemakkelijk om fouten te maken.


Op deze pagina zullen we de meest voorkomende fouten op het gebied van digitale marketing behandelen en tips geven over hoe je deze kunt aanpakken.


1. Focussen op je producten in plaats van op je publiek

Vermijd één van de grootste digitale marketingfouten. Vaak leggen bedrijven alleen de nadruk op hun product of dienst en vergeten ze die uiterst belangrijke klant interactie te genereren. Pas nadat je in staat bent geweest om met je publiek in contact te komen kan je je product of dienst beginnen verkopen.


Hoe los ik dit op?

Een uitstekende manier om dit aan te pakken is door waardevolle klantgerichte content te creëren. Dit soort inhoud zou niet alleen beschikbaar moeten zijn op je Instagram-feed maar ook op je website of andere sociale mediaplatforms. Let wel op! Content plaatsen is niet genoeg; het moet waarde creëren voor je publiek.


Creëer een online community!

Het creëren van een online community is een hele klus maar het eindresultaat is verheugend. Om loyale klanten aan te trekken, moet je authentieke inhoud maken. Zoek uit welke unieke kenmerken je klanten waarderen aan je merk, bouw er een stam omheen en kijk hoe je verkoop zal stijgen!


2. SEO vergeten? Een grote RAMP!

Één andere van de grootste marketingblunders die bedrijven maken, is het negeren van SEO (search engine optimization). SEO is hoe potentiële klanten jouw bedrijf vinden op zoekmachines. Als je SEO niet hebt toegepast in jouw digitale marketingstrategie, zullen mensen jouw website niet vinden in de zoekresultaten. Als gevolg hiervan verlies je waardevol verkeer aan concurrenten.


Hoe pak ik dit aan?

Als je niet weet hoe je SEO moet doen, is het tijd om te leren hoe je deze strategie kunt gebruiken. Het belangrijkste dat je moet weten over het implementeren van SEO, is hoe je trefwoordonderzoek doet.


Door zoekwoorden te onderzoeken kan je je richten op de zoekopdrachten die je publiek voert. Je kan deze trefwoorden integreren in pagina's op jouw website om je te helpen verschijnen in zoekopdrachten naar die belangrijke termen. Door je inhoud te plannen rond de zoekwoorden die je doelgroep gebruikt, kan je waardevolle en relevante leads bereiken.


Let wel op! SEO vereist geduld. In ruil daarvoor zal je campagne in de loop van de tijd groeien en de gewenste resultaten opleveren. Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd en wil je meer weten over SEO? Neem contact op met ons!


3. Inconsistent

“Rome was not build in one day”, deze quote ken je he? Wel, dit is hier zeker ook van toepassing. Consistentie is essentieel bij digitale marketing en het niet regelmatig bijwerken van je feed is één van de voorkomende fouten in digitale marketing.


Het organisch opbouwen van een strategie die de tand des tijds doorstaat, kan enkele maanden of zelfs jaren duren. Onthoud altijd dat digitale marketing gedijt op toewijding en het consistent plaatsen van inhoud.


Hoe voorkom je inconsistentie?

· Content & plan

Maak gebruik van een contentplan voor je berichten, schrijf onderwerpen op die die relevant zijn voor je publiek en zorg voor boeiende inhoud.

Maak er een gewoonte van om je inhoud op een bepaald tijdstip te posten. Gegevensinzichten zijn een uitstekende manier om erachter te komen op welk tijdstip van de dag een betere betrokkenheid wordt gegenereerd.


· Make goals and crush them

Doelen verbeteren je focus. Ze helpen je de verkoop en het conversieproces van de klant te meten. Maak hier gebruik van de SMART-methode:

· Specifiek

· Meetbaar

· Acceptabel

· Realistisch

· Tijdsgebonden


4. Betalende ads doen wonderen maar niet altijd…

Digitale marketing is meer dan betaalde advertenties. Hoewel betaalde advertenties de zichtbaarheid van jouw merk kan verbeteren, kan het indien je een slechte strategie gebruikt ook de reden zijn van heel veel verlies. Gebruik het volledige marketingbudget NIET voor betaalde advertenties, investeer in andere strategieën om uw marketingcampagne volledig te gebruiken.


5. Ken je doelgroep

Veel bedrijven richten zicht op een te breed publiek. Veel mensen bereiken is goed maar niet iedereen is geïnteresseerd in jouw product of dienst. Andere bedrijven denken dat ze hun doelgroep kennen, maar richten zich uiteindelijk volledig op de verkeerde mensen. Het wordt een verspilling van tijd en geld, maar het is gemakkelijk te vermijden!


Het is belangrijk dat je je doelgroep onderzoekt! Het vinden van de juiste doelgroep vereist onderzoek en testen. Maak gebruik van buyer persona’s en de waardevolle data die je website en sociale media genereert. Focus je op:

· Demografie

· Interesses

· Hobby's

· Gezinssituatie

· …Your turn! Heb je andere marketingfouten die je wilt bespreken? Welk probleem ben je eerder tegengekomen in je marketing? Welke indicatoren zijn het meest relevant voor jou? Als je niet het beste van je digital marketing game haalt gewoon op zoek bent naar manieren om je huidige digitale marketingstrategieën te verbeteren, neem dan vandaag nog contact op met Right Shooters!

Komentáře


bottom of page